söndag 5 september 2010

Nya Sverige-Polisen stenad i mångkulturellt område

Polis har två gånger kallats till norra Biskopsgården på Hisingen i Göteborg under lördagskvällen och har då attackerats av ”ungdomsgäng” medels stenkastning och grön laser.

Första larmet kom strax före halv sju och polisen larmades till norra Biskopsgården där det enligt anmälaren skulle pågå ett större slagsmål. Sammanlagt skickades sju polispatruller till Friskväderstorget. När polisen kom dit syntes inget bråk. Däremot blev poliserna attackerade av en grupp ungdomar.

- Såväl bilarna som polismännen blev utsatta för stenkastning med gatstenar. Dessutom riktades grön laser mot poliserna.

Strax efter halvåtta lämnade poliserna platsen för att strax efter 20 åka tillbaka eftersom det kom ännu ett larm från Friskväderstorget.

- Nu är det stökigt igen, med stenkastning mot väktare, uppger Anna Erlandsson vid Göteborgspolisen till G-P

Den här gången har såväl områdespolisen som piketpolis skickats till Friskväderstorget för att få lugn på stöket. Nu ikväll har polisledningen klassat bråket som ”en särskild händelse”. Det innebär att polisen upprättade en särskild stab och ledningsfunktion på polishuset för att leda arbetet. Polisen har även satt in en helikopter som snurrar i området.

Även räddningstjänsten skickades strax efter klockan 20 till området efter larm om brand i en gångtunnel i närheten av torget. Elden slocknade i stort sett av sig självt och vid 21-tiden beredde sig räddningstjänsten på att lämna platsen. Klockan 21.02 larmas räddningstjänsten om brand i ett trapphus på Friskväderstorget. När GP anlände till Friskväderstorget var området var insvept i brandrök, det rök från en container.

30 meter bakom affärerna stod en skåpbil i full brand precis under några stora träd. Brandmännen kom inte fram – fem brandbilar stod länge på en närligagnde gata och detta på grund av att någon riktade grön laser mot polis- och brandmännen.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter