fredag 3 september 2010

Usama bin Laden bröt sig in i hatad moské

ISLAM Nasirmoskén i Göteborgsområdet Högsbohöjd tillhörande ahmadiya-församlingen Ahmadiyya Muslimska Samfundet är Sveriges första separata moskébyggnad, redan 1976. Sedan dess har man byggt nytt på samma plats. Till skillnad från sunniter och shiiter är Ahmadiyya en minoritet, ursprungligen från Indien, som inte tror på någon profeten Muhammed utan har sin egen tomte att hylla. I övrigt är det samma; koranen, be fem gånger, slöjor på. Men just delen med att man förnekar Muhammed har gjort dem hatade av sunniter och shiiter. Även en del attentat har skett mot deras olika moskéer i centralasien.

”Usama bin Laden”

Och häromdagen var det Göteborgsmoskén som var målet för hatet från andra muslimer. Tidigt på morgonen bröt sig en man in i moskén i Högsbohöjd och skrek att han var Usama bin Laden. I handen ska han ha haft en lång spade. När polisen kom dit var han dock borta.

Eftersom han skrek Usama får det oss att tro denne inkräktare var en extremistisk sunnit, som liksom Usama, följer salafismen vilket innebär en extrem tolkning.

Hatbrott muslimer emellan – på svensk mark. Betyder det att inkräktaren var islamofob?

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt