torsdag 2 september 2010

Ytterligare en inom Vårdförbundet ogillar SD-aktiva medlemmar

VALET 2010 Häromdagen skrev vi om de tre SD-aktiva som är medlemmar i Vårdförbundet. Två är yrkesaktiva och den tredje pensionerad. Det tycker Vårdförbundets ordförande Anna–Karin Eklund är oförenligt med stadgarna. Nu lägger vi till ytterligare en odemokrat till den listan: Stefan Bergman, som sitter i styrelsen för Vårdförbundet i Skåne. Han tycker dessutom att de bör uteslutas ur Vårdförbundet.

– Naturligtvis vore det förstås bäst om de personer det här är fråga om omprövade sitt ställningstagande för Sverigedemokraterna, säger Stefan Bergman.

Men det har han föga hopp om. Och gör de inte det bör de lämna Vårdförbundet – helst frivilligt men annars genom uteslutning.

– Den människosyn som Sverigedemokraterna står för är inte förenlig med Vårdförbundets stadgar. De som är Sverigedemokraternas främsta företrädare har valt att aktivt motarbeta Vårdförbundets stadgar och bör lämna förbundet, säger han.

Stefan Bergman jämför hur Vårdförbundet i sina stadgar bejakar mångfalden – i vår gemenskap är olikheter en tillgång, där alla har möjlighet till utveckling – med Sverigdemokraternas princip om en stat, en nation som grundläggande för politiken, vilket i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen.

– Historien har visat otaliga exempel i alla världsdelar där en sådan främlingsfientlig politik leder till ohyggliga brott, säger han.

Stefan Bergman understryker att han inte vill att förbundet ska efterforska medlemmarnas politiska åsikter. Men har man ställt upp på en lista till kommun- eller landstingsval har man tydligt tagit ställning.

Vårdförbundet

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt